Home » GARANTIE BAKFIETSEN » Garantie nieuwe bakfietsen

GARANTIE nieuwe bakfietsen


Alle bakfietsen die verkocht worden vallen onder de garantievoorwaarden van de fabrikant.
Deze kunnen verschillen van fabrikant tot fabrikant. Regel is echter dat je 2 jaar garantie hebt op de bakfiets, met uitsluiting van slijtage gevoelige onderdelen.
De garantie geldt enkel op fouten ontstaan bij normaal gebruik. Schade ontstaan door valpartijen of ongelukken worden uitgesloten.

Bij calamiteiten wordt ervan de klant verwacht dat hij alles onderneemt om de schade te beperken en gevolgschade uit te sluiten.
Adam's bike - Happy Wheels kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gevolgschade die vermeden had kunnen worden.
Indien een bakfiets teruggestuurd moet worden naar de fabrikant wegens oorzaken die buiten de garantie vallen zijn de transportkosten ten laste van de klant.

Om uw garantie te behouden, wordt er verwacht om binnen de 3 maanden of de eerste 100 km, het eerste onderhoud te laten plaats vinden bij Adam's bike of een erkende fietsenmaker.

Bij Vogue's bakfietsen vallen de regenhuiven niet onder garantie.

Goed om te weten:
Bij een elektrische  bakfiets  ontstaat door het gewicht van de bestuurder en bak met kinderen, er veel spanning op het achterwiel van de elektrische bakfiets. Bij een nieuwe  bakfiets is het dan van belang, vooral in het begin, de spaken van het achterwiel in de gaten te houden dat deze nog op spanning zijn. Mocht er toch een spaak springen laat dit direct vervangen. Dit voorkomt dat het wiel kapot kan gaan en een grotere schade kan ontstaan aan de fiets. Spaakbreuk valt niet onder de garantie.

Voor herstelling binnen garantie wordt verwacht dat de klant (koper) de bakfiets tot onze werkplaats meeneemt, om zo de nodige herstellingen te kunnen uitvoeren.

Indien er binnen de vastgestelde garantieperiode onder de geldende voorwaarden een defect op een onderdeel optreedt van de bakfiets en de klant niet in staat is de bakfiets tot bij ons te brengen, dan zal Adam's bike het onderdeel bij de klant gaan vervangen, rekening houdend met  de reeds verlopen tijd en garantieperiode. Werkuren of andere kosten (vb. vervoerskosten) vallen niet onder garantie.